Enplanshus med garage!

Envigsgatan 7 | Råå Helsingborg

Äntligen ett enplanshus till salu på Råå! Huset ligger härligt inbäddat på mysig uppväxt tomt i lugnt villaområde med bebyggelse från 30-talet. Välskött hus med 3 sovrum, renoverat kök, uterum och eget garage!
Varmt välkomna på visning!

Byggnadstyp
Enplanshus
Antal rum
4
Varav sovrum
2
Boarea
109 Kvm
Tomtarea
478 Kvm
Byggnadsår
1966

Beskrivning
Planlösning

Vi går upp för den stenlagda uppfarten där ni med lätthet parkerar bilen intill entrén och garaget.
I garaget får ni plats med ytterligare en bil. I garaget finns även ett större förråd där det finns gott om förvaringsmöjligheter eller varför inte en egen snickeriavdelning. Här finns både vatten och värme utdraget så möjlighet att göra garage och förråd till boyta är möjlig om man har behov av detta. 

HALL
Välkomna in i hallen där det finns bra med förvaring genom flertalet inbyggda garderober. Här finns även möjlighet till avhängning av ytterkläder och skor. På golvet ligger ett snyggt laminatgolv i ek och väggarna är vitmålade. 

TOALETT
I hallen finns en gästtoalett med handfat och wc. Toaletten är från nybyggnadsåret och har en läcker blå mosaik på golvet och väggen är halvkaklad även den i blått.  

VARDAGSRUM
Vi tar till vänster från hallen och kommer in i vardagsrummet som är ett öppet och ljust rum med stor ytor. Här finns både plats för en soffgrupp och möblering av matsalsmöbler. Vi får dagsljus från fönster i två väderstreck och det finns en altandörr som tar oss ut i den trevliga trädgården. Golvet är i laminat precis som i hallen vilket binder samman de två rummen på ett snyggt sätt. 

KÖK
Tar vi höger i hallen stiger vi in i köket och kommer till husets hjärta. Här finns plats för ett större matbord där familjen kan samlas och umgås. Köket är byggt i en u-form vilket ger bra med förvaring och mycket fria ytor. Köket renoverades 2015 och fick då stommar och luckor från IKEA. Maskinparken består av induktionshäll, ugn, halv kyl och frys och diskmaskin (2018). Vitvarorna är snyggt integrerat bakom de vita luckorna. På golvet ligger ett laminatgolv i grå ton och väggarna är målade vita.
Från köket når vi med lätthet uteplatsen i trädgården och även det inglasade uterummet där ni förlänger sensommarkvällarna eller myser i höstmörkret. 

TVÄTTSTUGA
Från köket når vi tvättstugan som har bra med arbetsytor och förvaring. Här finns tvättmaskin och torktumlare (Husqvarna 2019) och även en extra mindre frys. Lätt att hantera tvätt på bänkskivan och även en tvättho för grovtvätten. Tvättstugan har groventré vilket är praktiskt när man kommer direkt från trädgårdsarbetet. 

BADRUM
Vi går tillbaka via köket och kommer vidare till badrummet som är stort och med bra ytor. Badrummet är helkaklat i en duvblå ton. Här finns förvaring genom ett högskåp, väggskåp, kommod och ett spegelskåp ovan handfatet. Här finns wc, dusch och ett öppningsbart fönster för ljus och vädring. 

KONTOR/SOVRUM
Mitt emot badrummet når vi husets minsta rum som med fördel kan användas som kontor men även som sovrum med plats för en enkelsäng och skrivbord. Här finns en inbyggd garderob och ett fönster som vetter mot väster. Gemensamt för de tre sovrummen är ett ek-laminatgolv och vitmålade väggar vilket ger ett harmoniskt intryck. 

SOVRUM 
Lugnt beläget längst in i huset når vi husets största sovrum som har plats för en dubbelsäng. Även här finns gott om förvaring genom 3 stycken inbyggda garderober. Rummet har en altandörr som tar oss ut till trädgården. 

SOVRUM 
Sist på turen kommer vi till husets tredje sovrum. Även här ryms det en dubbelsäng om man så önskar. Här finns ett fönster med norrläge och rummet är beläget lugnt mot trädgårdssidan av huset. 

I huset finns även ett vindsplan som idag inte är inrett och som vi når via stege. Här finns möjlighet till mer förvaring. 

Varmt välkomna på visning!

Renoveringar

1966 Byggnadsår
1988 Garagetaket byts
1994 Nytt uterum
2002 Renovering badrum
2010 Ny värmepump 
2011 Stenläggning på uppfarten
2012 Nytt värmesystem från olja till luft/vatten
2012 Tak besiktigades och tvättades 
2014 Fönsterbyte
2015 Renovering kök
2019 Nya ek-laminatgolv
2019 Ny tvättmaskin
2019 Ny torktumlare
2020 Energibesiktning utförd

Råå

Bo vid havet på Råå

Det gamla fiskeläget Råå ligger vid Rååns utlopp i Öresund ungefär fem kilometer söder om Helsingborgs centrum. I de äldsta delarna, vid ån och hamnen, består bebyggelsen mest av låga hus från slutet av 1800-talet, då Råå var landets största fiskeläge. Norr därom finns nyare bebyggelse i form av både villor och flerfamiljshus med bostadsrätter.

Omedelbart söder om Rååns utlopp i Öresund finns en stor hamn för fritidsbåtar. Flera föreningar finns för den båtintresserade och härifrån går även båt till ön Ven. 

Råå har bra kommunikationer med stadsbuss, regionbuss samt bil och i närheten finns Ramlösa tågstation samt E4/E6. Förskolor och grundskola finns i både kommunal och privat regi. Här finns också bekvämligheter som vårdcentral, tandläkare och apotek.

Råå har ett brett utbud av mindre verksamheter som frisörer, blomsterbutik, kläd-inredningsbutiker, tatueringsstudio, sömmerska, hotell och spa. Centralt på Råå finns områdets marknadsledande mäklarbyrå Jenni Nyström Fastighetsförmedling. Möjlighet att äta riktigt god mat finns också genom ett flertal restauranger. Nära finns stormarknader som Stora Coop och ICA Maxi.

Råå är en omtyckt turistort, med en stor camping intill havet och fantastiska badstränder. På sommaren finns här möjlighet att spela minigolf eller prova på vattenskidor. Året om kan man basta och kallbada med utsikt över Öresund och Danmark 

På Råå finns också Råå Gymnastikförening, fotbollsföreningen Råå IF och gymmet RååPuls.

56.003489163789, 12.738378068374

Enplanshus med garage!

Envigsgatan 7 | Råå Helsingborg