Fastighet med många möjligheter nära hav och strand!

Rååvägen 46 | Råå Helsingborg

Välkomna till detta otroligt charmiga hus på Råå. Idag erbjuder huset i 1,5 plan 2-3 sovrum, mysiga sällskapsytor med öppen spis, 2 badrum och en gästtoalett. Här skapar vinklar, vrår och genuina detaljer en härlig Rååkänsla. Huset ligger centralt men är både privat och insynsskyddat. Den stora lummiga trädgården är en egen oas ett stenkast från Råås alla bekvämligheter, morgondoppet och bra kommunikationer. I en del av huset ligger Råås populära restaurang Bistro 46. Välkommen att titta på en spännande möjlighet mitt i hjärtat av Råå!

Byggnadstyp
1,5 planshus med hyreslokal
Antal rum
4
Varav sovrum
3
Boarea
185 Kvm
Tomtarea
637 Kvm
Byggnadsår
1909

Beskrivning
Planlösning

HALL
Välkomna in i hallen som har ljust målade väggar och ett fint klinkergolv i brunbrända toner. I hallen finns det plats till avhängning av ytterplagg och skor och ytterligare förvaring finns i två inbyggda garderober med belysning. På höger hand i hallen går det en trappa till övre plan och på vänster sida leder den inre hallen vidare mot kök och vardagsrum. Både vid trappan och i den inre hallen finns mindre fönster med breda fönsterkarmar. Trappan har fint inklädda trappsteg i trä.

GÄSTTOALETT
Vi följer den inre hallen som också har ljust målade väggar och ett fint rustikt trägolv och kommer till gästtoaletten på höger sida. Rummet har ett golv av naturstensmosaik vilket för tankarna till stranden. Väggarna imiterar äldre brädor. Här finns en toalett och ett litet handfat i porslin. Det runda fönstret i dörren ökar känslan av ett havsnära boende. 

Vi följer den inre hallen lite till och på höger hand kommer ytterligare en trappa som leder upp till övre plan. Även denna trappan har fått fint inklädda trappsteg i borstad ek. På båda sidorna i trappan är ledstängerna skapade av gamla åror och på ena väggen i trappan sitter en tapet med sjökort vilket ger en genuin Rååkänsla. 

VARDAGSRUM
På vänster hand från den inre hallen finns en halv tegelvägg och synliga bjälkar som skapare en ingång till vardagsrummet. Det fina trägolvet, borstat ekgolv, är genomgående för hall, vardagsrum och kök. I vardagsrummet är väggarna ljust målade och en fondvägg har en mjukt grön ton. Mitt i rummet finns den öppna spisen med vackra gamla sättugnshällar (från Husaby, Småland, 1800-talet) som lyses upp när man tänder spisen. Vid eldstaden finns en kompassros, lagd av stenmaterial, infälld i ekgolvet. Rummet har fönster åt två håll och även en dubbel altandörr ut till en mysig uteplats. 

KÖK
Den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök förbinds genom en trevlig väggfast köksö/barbord i ljus ek. Bordet som är fällbart på ena sidan är en mysig plats för både matlagning och samkväm. Här tar man morgonkaffet på kökssidan och på kvällen njuter man av middagen på vardagsrumssidan intill den öppna spisen som sprakar i bakgrunden. Köksinredningen i gräddvitt, från Kungssäterkök, går i lantlig stil och passar fint till huset. Stilren bänkskiva med svart diskho och ovan arbetsytorna sitter ett vitt kakel. Köket är utrustat med kyl/frys i vitt (Samsung), inbyggd diskmaskin (Bosch), induktionshäll (Siemens), ugn (Siemens) och en läcker fläkt från Ikea. Alla vitvaror är cirka 3 år gamla. 

ÖVRE PLAN

Vi tar trappan närmast köket upp till övre plan.

SOVRUM/LÄGENHET
När vi kommer upp möts vi av en mindre hall och sedan kommer vi in till ett charmigt rum som har en stor takkupa med tre fönster åt väster. Rummet har delvis snedtak och ligger i vinkel med ekparkett på golvet och sjögrästapet. Åt öster finns ett takfönster.

BADRUM
Från detta sovrummet når vi ett mindre badrum med delvis snedtak, våtrumsmatta på golv och väggar samt takfönster för vädring och ljus. Här finns en toalett, handfat samt dusch.

KÖK
Från sovrummet når vi även ett litet rum med kök i 60-talsstil. Rummet är utrustat med rostfri diskbänk, liten induktionshäll med två plattor samt en läcker kyl i turkost, från 2019. Ovan arbetsytan sitter ett klassiskt vitt kakel och delen av rummet som har snedtak är tapetserad med en glad tapet med palmer och fåglar. Rummet ligger på gavel och har ett fönster.

FÖRRÅD
Vi går vidare genom den lilla hallen och passerar ett kallförråd i sidovinden på vänster sida längs Rååvägen. Vi tar höger och kommer vidare i en större hall med tre garderober. 

SOVRUM
Till höger från hallen når vi ett sovrum med laminatgolv och tapetserade väggar. I rummet ligger murstocken synlig och i taket finns en stor takkupol som ger härligt ljus. Här finns också en fristående garderob med skåp och lådor. 

SOVRUM/ALLRUM
Så kommer vi vidare till ett stort härligt rum med trägolv i furu och tapetserade väggar. Idag används rummet som vardagsrum men kan bli ett riktigt lyxigt master bedroom med egen klädkammare och badrum som ligger i anslutning. Rummet har två fönster och en altandörr leder ut till balkong i österläge med morgonsol och fantastisk utsikt över trädgården. 

Vi går vidare från sovrummet och kommer till nästa hall. Här leder trappan ner till entrén. Ett stort fönster ger hallen ljus.

BADRUM
Så kommer vi till ett badrum med våtrumsmatta på golvet, kakel på väggarna och fönster som ger ljus och vädringsmöjlighet. Här finns toalett, handfat samt duschkabin. Tvättmaskinen kommer från Cylinda, ca 2 år gammal.

Hyreslokalen/Restaurang

Hyreslokalen är idag inredd för att passa restaurangverksamhet men tidigare har här också varit café och blomsterhandel. Lokalen har separat mätare för vatten och el. Lokalen är omsorgsfullt totalrenovad av nuvarande hyresgäst. Restaurangen, med namnet Bistro46, som drivs här idag är uppskattad, familjär och väl omtalad. Hyresavtalet sträcker sig cirka 1,5 år framåt i tiden. 

Möjlighet finns här att fortsätta hyra ut lokalen, driva egen verksamhet eller kanske öppna upp mot bostadsytan för att få ett riktigt lyxigt boende.

Trädgård

Den lummiga, uppvuxna trädgården erbjuder gott om plats både för aktivitet och vila. Trädgården har ett lugnt läge, utan bilväg i närheten. Solen når trädgården hela dagen på olika platser. Flera uteplatser ger dig möjlighet att följa solen under dagen. Från trädgården når man Repslagargränd och den biluppställningsplats som finns i anslutning till tomten. 

På entrésidan finns också en mindre trädgård, med härliga perenner, en kompassros i sten samt en uteplats. Här kan man sitta och njuta av sitt kaffe samtidigt som man tar del av liv och rörelse på Rååvägen; lite som på ett café i Paris. Vill man ha mer avskildhet, så tar man sig till trädgårdsidan. 

 

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 1 926 000 kr
Mark, värde: 1 615 000 kr
Summavärde: 3 541 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1909
Värdeår: 1960

Avstyckningsbar tomt

Säljaren har fått ett positivt förhandsbesked från kommunen angående avstyckning av tomt. Möjlighet finns sålunda att stycka av tomt och bebygga det med bostad. Kommunens vatten och avlopp finns i nära anslutning till tomtgränsen, cirka 1 meter, mot Repslagargatan. Fråga gärna mäklaren för mer information! 

Renoveringar

1968 byggdes takkupor.
1980-1983 gjordes en tillbyggnad.
Omläggning av yttertaket gjordes 2011, mot Rååvägen, inklusive plåtarbete. 
Ombyggnation på nedre plan 2015-2018, inkluderande elarbete, ny elcentral samt ny vvs och avlopp. Ny vattenledning installeras från anslutning till kommunens ledning vid tomtgräns och till bostadens vattenmätare. 

Hyreslokalen/restaurangen totalrenoverades nyligen och är i mycket gott skick. 

Besiktning

Anticimex har utfört en besiktning enligt deras Trygghetsavtal under augusti 2020. Kopia på protokoll finns tillgängligt via mäklaren. 

Råå

Bo vid havet på Råå

Det gamla fiskeläget Råå ligger vid Rååns utlopp i Öresund ungefär fem kilometer söder om Helsingborgs centrum. I de äldsta delarna, vid ån och hamnen, består bebyggelsen mest av låga hus från slutet av 1800-talet, då Råå var landets största fiskeläge. Norr därom finns nyare bebyggelse i form av både villor och flerfamiljshus med bostadsrätter.

Omedelbart söder om Rååns utlopp i Öresund finns en stor hamn för fritidsbåtar. Flera föreningar finns för den båtintresserade och härifrån går även båt till ön Ven. 

Råå har bra kommunikationer med stadsbuss, regionbuss samt bil och i närheten finns Ramlösa tågstation samt E4/E6. Förskolor och grundskola finns i både kommunal och privat regi. Här finns också bekvämligheter som vårdcentral, tandläkare och apotek.

Råå har ett brett utbud av mindre verksamheter som frisörer, blomsterbutik, kläd-inredningsbutiker, tatueringsstudio, sömmerska, hotell och spa. Centralt på Råå finns områdets marknadsledande mäklarbyrå Jenni Nyström Fastighetsförmedling. Möjlighet att äta riktigt god mat finns också genom ett flertal restauranger. Nära finns stormarknader som Stora Coop och ICA Maxi.

Råå är en omtyckt turistort, med en stor camping intill havet och fantastiska badstränder. På sommaren finns här möjlighet att spela minigolf eller prova på vattenskidor. Året om kan man basta och kallbada med utsikt över Öresund och Danmark 

På Råå finns också Råå Gymnastikförening, fotbollsföreningen Råå IF och gymmet RååPuls.

56.000556317014, 12.7387098238

Fastighet med många möjligheter nära hav och strand!

Rååvägen 46 | Råå Helsingborg