Radhusidyll i Ramlösa!

Brunnsallén 235 | Ramlösa Helsingborg

Välkomna till detta trevliga radhus med vackra Ramlösaparken som närmsta granne. Med tre härliga sovrum på övre plan och sociala ytor på entréplan så är detta ett perfekt boende för familjen. Källaren erbjuder förvaring, tvättstuga och ett större allrum. Ni bor bekvämt med närhet till dagis, skola samt flera kommunikationsalternativ in till centrum.
Varmt välkomna till radhusidyllen!

Byggnadstyp
Radhus med källare
Antal rum
5
Varav sovrum
3
Boarea
108 Kvm
Biarea
56 Kvm
Tomtarea
137 Kvm
Byggnadsår
1978

Beskrivning
Planlösning

Vi går upp mot huset och på framsidan möts vi av en trevlig uteplats där ni kan avnjuta middagen i härlig kvällssol. 

HALL
Välkomna in i den ljusa hallen. Här får ni direkt en trevlig överblick över hela entréplanet. Det ligger ett slitstarkt genomgående parkett på golvet och väggarna är målade i ljusa toner. Här finns möjlighet till avhängning av jackor och skor. Från hallen når vi även trappan till övre plan samt ner till källaren.

KÖK
Vidare kommer vi till köket. Här finns flera sociala ytor som matplats med utsikt över entrésidan och en köksö som även fungerar som bardisk; här sitter man gärna som sällskap till den som står i köket. Det är ett modernt och stilrent kök från IKEA  (2014) med grå luckor och rostfria vitvaror. Mycket förvaring och bra arbetsyta. Maskinparken består av hel kyl och frys (Samsung), diskmaskin, fläkt (Thermex), induktionshäll och ugn. Ovan bänkskivan i laminat sitter ljust kakel, vilket gör det lätt att hålla rent. 

BADRUM
Vidare mellan kök och vardagsrum ligger badrummet som renoverades 2015. Smakfullt gjort med grått golv och vita väggar. Dusch med glasvägg, handfat med förvaring och ett spegelskåp. Här finns även härlig golvvärme för frusna fötter. 

VARDAGSRUM
Vi kommer in i vardagsrummet som har en bra storlek och som idag fungerar som matsalsrum. Vardagsrummet har fönster mot trädgården och altanutgång till uterummet. 

UTERUM
Sist når vi uterummet som renoverades 2017. Uterummet fick då nytt tak och man lade en matta på golvet. Här sitter ni i solen och njuter av morgonkaffet. Öppnar man upp skjutdörrarna får man en bra yta ut mot trädäcket på baksidan. Här finns även ett större förråd med plats för grillen. Baksidan är väl omhändertagen och här finns två mindre rabatter med bl.a ett plommonträd, pioner och kärleksört att pyssla om. 

ÖVRE PLAN
Vi kommer upp på övre plan där man har lagt in genomgående ljust golv i laminat. I hallen finns förvaring genom tre garderober och en större klädkammare. 

Direkt från trappan tar vi till höger och når två av de tre sovrummen på detta plan.

SOVRUM 1
Mysigt sovrum med fönster mot framsidan av huset. Rummet har pastellgröna väggar och plats för en säng och skrivbord om man så önskar. 

SOVRUM 2
Detta rum är något större än det första och har en trevlig blå ton på väggarna. Även detta har fönster mot framsidan av huset. Detta är perfekta barnrum eller varför inte ett hemma-kontor. 

BADRUM
Vidare kommer vi till badrummet som är helkaklat i vitt och terrakotta. Även här finns en dusch och en större kommod med bra förvaring och handfat. Här finns även ett extra vägghängt skåp och handdukstork.

SOVRUM 3
Vi kommer sist in i det största sovrummet. Här finns gott om plats för en dubbelsäng och de platsbyggda garderoberna med skjutdörrar erbjuder extra mycket förvaring. Det kommer in mycket ljus genom två fönster och altandörren som leder oss ut på balkongen. Med altandörren öppen vaknar ni av fågelkvitter och morgonsolen som letar sig in i rummet. 

KÄLLARPLAN
ALLRUM
Vi kommer ner i källaren och kommer till ett stort allrum. Rummet används idag som tv-rum. Det är ett generöst rum där bara fantasin sätter gränser. Här finns även bra förvaring genom förråd under trappan. Det öppningsbara källarfönstret kan ta oss till framsidan av huset. 

TVÄTTSTUGA
Vidare når vi tvättstugan som har en praktisk våtrumsmatta i rosa ton. Här finns tvättmaskin och torktumlare från Miele (2018), badkar och en vask. 

FÖRRÅD/FÖRVARING
Sist når vi förrådet. Fantastiskt bra ytor för förvaring eller gästrum om man vill. 

Garage och parkeringsplats ingår i samfällighetsavgiften. 

Varmt välkomna till denna pärla!

 

Renoveringar

2009 Byte av betongpannor på taket
2014 Nytt kök från IKEA
2015 Nytt badrum på entréplan
2015 Nytt parkettgolv på entréplan
2015 Nya vindskenor 
2017 Nytt tak på uterummet
2017 Målat om fasaden
2017 Nytt golv och fjällpanel på balkongen
2018 Ny tvättmaskin och torktumlare
2019 Renovering av fönster

 

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 1 560 000 kr
Mark, värde: 575 000 kr
Summa, värde: 2 135 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1978
Värdeår: 1978

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning Helsingborg DANSÖREN GA:1

Samfälligheten Dansören består av 130 radhus grupperade på fyra olika gårdar. Husen är byggda 1978. Varje hushåll betalar en månadsavgift till samfälligheten. I denna avgift ingår följande:

 • Vatten
 • Värme
 • Kabel-TV
 • Sophantering
 • Vaktbolag och larm
 • Underhåll av gemensamma ytor och inventarier
 • Snöröjning på Samfällighetens område
 • Reparationsfond
 • Amortering på lån som togs inför byte av vattenlednings- och fjärrvärmerör

  Tillsammans äger de, och ansvarar för de gemensamma ytorna på området där bland annat garagelängor ingår. För mer information hänvisar vi till samfällighetens fina hemsida www.dansoren.se

Regler vid flytt: Ni som flyttar ut eller in, tag kontakt med styrelsen och gör en flyttanmälan. Styrelsen måste veta när flytten sker och vem som är den nya ägaren för att kunna debitera månadskostnad på rätt ägare. 

Område

Ramlösa är ett lugnt och barnvänligt område nära såväl grönområden i Ramlösaparken som centrala Helsingborg. Totalt bor cirka 4 500 personer i Ramlösa.

I Ramlösa är kommunikationerna goda med närhet till både E4:an och pendeltågstationen Ramlösa station.

Ramlösa är känt över hela världen för mineralvattnet från sin flera hundra år gamla hälsobrunn. Länge fungerade Ramlösa som kurort och miljön och byggnaderna kring hälsobrunnen är väl bevarad. Den gamla brunnsparken är skyddad som byggnadsminne, och parkens träd består till stor del av hästkastanjer, men andra lövträd förekommer också i stora mängder.

Områdena närmast hälsobrunnen i norr, öster och söder består till största delen av villor från slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Utanför detta villaområde har det från 1960-talet och framåt byggts både villor och radhus.

Ramlösaparken är en naturlig mötesplats för människor, det är också en perfekt plats att träna på, framförallt löpning.

Ramlösa

Bo i klassiska Ramlösa

Ramlösa är ett lugnt och barnvänligt område nära såväl grönområden i Ramlösaparken som centrala Helsingborg, på cirka 4 kilometers avstånd.

Ramlösa är känt över hela världen för mineralvattnet från sin flera hundra år gamla hälsobrunn. Länge fungerade Ramlösa som kurort och miljön och byggnaderna kring hälsobrunnen är väl bevarade i Brunnsparken. Den gamla Brunnsparken är skyddad som byggnadsminne och är idag en naturlig mötesplats. Här samlas man för att promenera, motionera eller för det traditionsenliga Valborgsfirandet som föreningen Ramlösabor anordnar. 

Områdena närmast hälsobrunnen i norr, öster och söder består till största delen av villor från slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Utanför detta villaområde har det från 1960-talet och framåt byggts både villor och radhus. I närheten av Ramlösa Brunnspark byggdes under 80-talet många bostadsrätter, både i form av radhus och högre hus med hiss.

Ramlösa erbjuder flera förskolor och skolor. I Ramlösa är kommunikationerna goda med stadsbuss och med närhet till både E4:an och Ramlösa tågstation. 

Närmsta mataffärer är Citygorss, Lidl och Ica Gustavslund.

56.022527774548, 12.742464386367

Radhusidyll i Ramlösa!

Brunnsallén 235 | Ramlösa Helsingborg