Fräscht gavelradhus på lugnt läge med garage

Styrbjörn Starkes gata 52 | Helsingborg Helsingborg

Fräscht gavelradhus på lugnt läge med 3 sovrum, 2 renoverade badrum, nytt kök och uterum: här bor du bekvämt med lättskött trädgård, garage, närhet till både grönområde och affärer. Stabil och populär förening på barnvänliga Raus!

Byggnadstyp
Radhus
Antal rum
4
Varav sovrum
3
Boarea
108 Kvm
Byggnadsår
1992/1993

Beskrivning
Planlösning

Här möts vi av en trevlig stensättning med plantering av perenner och sjösten. Vid entrén finns ett förråd.

HALL
Välkommen in i hallen med ljust gråmålade väggar och praktisk klinker i ljust grått innanför dörren. Vidare in i hallen ligger en ekparkett. Hallen är rymlig med gott om plats för avhängning av ytterplagg samt extra förvaring i en garderob. Från hallen går trappan till övre plan. Under trappan finns ett förråd.

KÖK
På vänster sida i hallen ligger köket som renoverades 2019. Den äldre köksstommen har fått nya luckor, bänkskivan är belagd med microcement och ovan arbetsytorna har man satt klinker. Spis med häll och varmluftsugn (2019 Ikea/Whirlpool), fläkt (Woods), diskmaskin (2017), kyl och frys i vitt (Elektro Helios). Köket har ett trevlig burspråk med fönster och intill det finns plats för matbord. 

TVÄTTSTUGA
Från köket når vi tvättstugan med våtrumsgolv och målade väggar. Här finns tvättmaskin och torktumlare (Gorenje) samt en grovvask.

BADRUM
Vi går tillbaka ut i hallen och kommer till badrummet som renoverats 2019. Här har man lagt microcement på golv och väggar. Badrummet har handfat med kommod under, handdukstork, samt dusch med glasvägg. 

VARDAGSRUM
Så kommer vi till vardagsrummet som har ekparkett och ljusgråa målade väggar. Ljuset faller in från de stora fönsterytorna och samspelet med uterummet gör att vardagsrummet upplevs rymligare. Härifrån når vi uterummet via altandörren i glas.

UTERUM
Det mysiga uterummet har trätrall med matta ovanpå. Taket är i plast med solskydd och längst de öppningsbara skjutpartierna i glas finns lamellgardiner. Från uterummet når man ett förråd och vidare ut i trädgården.

Så tillbaka till hallen där vi går upp för den vitmålade trappan med halkskydd i grått och kommer till övre plan.

HALL
Här uppe möts vi av en inredningsbar hall med tre garderober, målade väggar och laminatgolv som är genomgående för övre plan. 

SOVRUM
Det första sovrummet är idag ett charmigt barnrum, med väggar målade i mjukt grå ton. 

SOVRUM
Det största sovrummet har även det en mjukt, grå ton på de målade väggarna. De tre garderoberna erbjuder bra förvaring. 

BADRUM
Badrummet totalrenoverades 2020. Klinkergolvet och de kaklade väggarna matchar varandra fint och här finns en känsla av lyx. Duschen har vikdörrar i glas och två duschmunstycken med takdusch. Handfat med kommod och lådor, spegel, handdukstork samt wc. 

SOVRUM
Det tredje sovrummet har delvis bröstpanel samt en garderob. Här är rummet målat i en mjukt grön ton.

Om Föreningen

Bostadrättföreningen är vackert belägen På Raus i backarna ovanför Råå i södra Helsingborg. Här finns gång-och cykelvägar samt lugn innergård med lekplats. I närområdet finns flera andra lekplatser, barnomsorg och fin natur att promenera i. Här finns även mataffärer och annan service i omedelbar närhet till området. Lokalbuss finns precis intill föreningens område.

Det finns två förråd till bostaden samt garageplats i länga nära bostaden. Gästparkeringar erbjuds också inom området. Föreningen har en gemensamhetslokal med 50 sittplatser som går att hyra.

Föreningen startade 1987 och bostäderna byggdes 1992-1993. Det finns 65 lägenheter i form av enplansradhus eller radhus i två plan med tillhörande garage samt 22 parkeringsplatser med hyresrätt.

Raus

Bo på sluttningarna på Raus

På sluttningarna öster om Råå, ungefär sex kilometer från Helsingborgs centrum, ligger Raus med utsikt över Öresund och ön Ven. Raus är uppdelat i Raus södra och Raus vång.

Raus södra består till största delen av radhus och ett något nyare villaområde längst i söder. Väster om detta ligger Raus vång som byggdes under början av 2000-talet. Området består mest av radhus men har också ett antal villor och några punkthus.

På Raus finns en pizzeria och i närliggande området Råå finns frisörer, florist, fastighetsmäklare, klädbutiker och restauranger. Nära finns också stormarknader som Stora Coop och ICA Maxi.

På Raus finns två förskolor och 1-9 skola finns på Råå eller Ättekulla. Kommunikationerna är goda med stadsbuss och i närheten finns Ramlösa tågstation samt E4:an.

En bit söder om Rausvägen ligger den vackra medeltidskyrkan Raus kyrka, intill det vackra naturreservatet Rååns dalgång. Ramlösa stenkärlsfabrik som är en av de sista stenkärlsfabrikerna i norden finns också här.

En kort promenad tar er ner till Råå och Råå vallar där det finns underbara sandstränder och ett härligt sommarliv då många turister söker sig dit.

56.00350172378, 12.754305061633

Fräscht gavelradhus på lugnt läge med garage

Styrbjörn Starkes gata 52 | Helsingborg Helsingborg