Drömmen om Råå!

Långgatan 17 | Råå Helsingborg

Ett blivande drömboende för sommargäster eller den lilla familjen! Underbart pittoreskt korsvirkeshus troligen från tidigt 1800-tal på gatstensbelagda Långgatan; det blir inte mer Råå än så! 100 meter till stranden och Råås centrumliv runt hörnet. Varmt välkomna till denna husdröm i behov av lite kärlek.

Byggnadstyp
1,5-planshus med källare
Antal rum
3
Varav sovrum
1
Boarea
80 Kvm
Tomtarea
140 Kvm

Beskrivning
Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 1 069 000 kr
Mark, värde: 1 651 000 kr
Summavärde: 2 720 000 kr

Taxeringsår: 2018
Värdeår: 1929

Klassningen av fastigheten: särskilt värdefull och ligger inom område för riksintresse för kulturmiljö.

Byggnaden inte får förvanskas, rivas eller ändras så att dess kulturvärden förminskas

Planlösning

Korsvirkeshuset ligger med långsidan ut mot Långgatan, vi går runt hörnet och stiger in genom grinden som delar av gatan från fastigheten. Vi kommer upp på innergården där det idag ligger plattor på marken och man skulle kunna få plats med en bil om man önskar. Vidare går vi över gräsmattan och kommer till ytterligare en stensatt uteplats innan vi når entrén till huset. Någon specifik årtal har vi inte på huvudbyggnaden men troligt första delen av 1800-talet.

HALL
Vi stiger in i farstun som troligen är en tillbyggnad uppkommen senare än boningshuset. Här får vi en mindre hall med möjlighet till avhängning av jackor och skor. Från hallen når vi husets badrum med dusch och ingången till det charmiga köket.

BADRUM
Troligen är utrymmet renoverat på 60-talet och har idag en dusch, vask och tvättmaskin. Det ligger en plastmatta på golvet och här finns även en egen ytterdörr och ett öppningsbart fönster. I badrummet finns även husets varmvattenberedare. 

KÖK
Från hallen tar vi höger och kommer in i köket. Luckorna är i en lysande gul färg och det finns bra med förvaringsskåp trots kökets yta. Även köket blev renoverat under troligt 60-tal. Det finns idag en fungerade spis och halv kyl och frys. Från köket har du bra uppsikt över hela entréplans ytor. 

MATRUM
Intill köket ligger ett matrum som även kan bli sovrum om man så önskar. Det finns plats för ett bord och stolar och har en trevlig utsikt ut mot Långgatan och dess mysiga kvarter. 

VARDAGSRUM
Vidare kommer vi in i det öppna vardagsrummet. De synliga bjälkarna i taket (höjd ca 170 cm) ger en ombonad känsla. Det är bra storlek på rummet och man får plats med både större soffgrupp och matsalsbord om man så önskar. Det finns en lucka i golvet där vi hittar husets källare. Källaren är oinredd och har inga fönster men är bra yta för förvaring. 

HALL
Från gatan finns en huvudentré som idag inte används. Här får vi en liten hall med wc och trappa upp till övre plan.

WC
I hallen finns husets toalett med wc och en vask. 

ÖVRE PLAN
Vi tar oss vidare upp på ovanvåningen. Här kommer vi upp till ett större rum som ger oss en bra blick över hela våningsplanet. Rummet har en vägg med garderober och ett takfönster med havsglimt. 

Murstocken är blottad i rummet och delar av våningen till två rum varav det ena är lite mindre och har en heltäckningsmatta och träpanel på väggarna. Det är även i detta rum som vi hittar luckan till vinden. 

Varmt välkomna till denna lilla pärla med stor potential!

Fastigheten säljs med friskrivning

Råå

Bo vid havet på Råå

Det gamla fiskeläget Råå ligger vid Rååns utlopp i Öresund ungefär fem kilometer söder om Helsingborgs centrum. I de äldsta delarna, vid ån och hamnen, består bebyggelsen mest av låga hus från slutet av 1800-talet, då Råå var landets största fiskeläge. Norr därom finns nyare bebyggelse i form av både villor och flerfamiljshus med bostadsrätter.

Omedelbart söder om Rååns utlopp i Öresund finns en stor hamn för fritidsbåtar. Flera föreningar finns för den båtintresserade och härifrån går även båt till ön Ven. 

Råå har bra kommunikationer med stadsbuss, regionbuss samt bil och i närheten finns Ramlösa tågstation samt E4/E6. Förskolor och grundskola finns i både kommunal och privat regi. Här finns också bekvämligheter som vårdcentral, tandläkare och apotek.

Råå har ett brett utbud av mindre verksamheter som frisörer, blomsterbutik, kläd-inredningsbutiker, tatueringsstudio, sömmerska, hotell och spa. Centralt på Råå finns områdets marknadsledande mäklarbyrå Jenni Nyström Fastighetsförmedling. Möjlighet att äta riktigt god mat finns också genom ett flertal restauranger. Nära finns stormarknader som Stora Coop och ICA Maxi.

Råå är en omtyckt turistort, med en stor camping intill havet och fantastiska badstränder. På sommaren finns här möjlighet att spela minigolf eller prova på vattenskidor. Året om kan man basta och kallbada med utsikt över Öresund och Danmark 

På Råå finns också Råå Gymnastikförening, fotbollsföreningen Råå IF och gymmet RååPuls.

55.997905733885, 12.739730696478

Drömmen om Råå!

Långgatan 17 | Råå Helsingborg