2a med sundsutsikt & hiss!

Bärnstensgatan 36A | Helsingborg Helsingborg

Välkomna till den trevliga, genomgående och helrenoverade 2:a med stor inglasad balkong och fin utsikt över takåsarna mot Öresund och Ven. Här bor ni bekvämt med hiss.
Varmt välkomna på visning!

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Antal rum
2
Varav sovrum
1
Boarea
66 Kvm
Byggnadsår
1986

Beskrivning
Planlösning

HALL
Vi stiger ur hissen och kommer in i hallen som har praktiskt klinker på golvet och tapet på väggarna. Här finns möjlighet till avhängning.

KÖK
Direkt från entrén kommer vi in i ett helt nytt kök med vitvaror från 2019. Köket har en snygg, grå bänkskiva i laminat där en vit porslinsvas är infälld. Ovan bänkskivan sitter ett modernt kakel som ger köket liv. De rostfria vitvarorna går bra i ton mot det vita och grå färgerna. I köket får man plats med ett större matbord om man så önskar. Här har man även utsikt mot sundet genom köksfönstret.

BADRUM
Från entrén till vänster når vi badrummet som även det går i klassiskt grått och vitt. Ett öppet och ljus badrum med öppningsbart fönster för ljus och vädring. Dusch med snygga glasväggar, kommod med handfat, handdukstork och möjlighet till tvättmaskin, även extra förvaring genom ett högskåp. 

SOVRUM
Vi går vidare från köket och förbi den större klädkammaren som har gott om förvaring.
Vi kommer in i sovrummet som är rogivande och väl tilltaget. Här återfinns utrymme för såväl en större dubbelsäng med nattduksbord samt garderober. Två stora fönster ger rummet ett fint ljus på de gröna väggarna. På golvet ligger ett slitstarkt laminatgolv som är genomgående för hela lägenheten. 

VARDAGSRUM
Sidan om sovrummet når vi vardagsrummet som är ljust och socialt  med bra sällskapsytor. Här får du plats med större soffgrupp och extra matsalsmöblemang. Här finner vi även utgången till balkongen. 

BALKONG
Sist går vi ut på balkongen som är pricken över i:et. Inglasad och möjlighet till plantering i blomlådor gör den användbar och mysig. Här blickar du över områdets vyer och sundet. Du njuter av solen från morgon till kväll och på balkongen finns även ett extra förråd. 

Varmt välkomna på visning!

Om föreningen

Föreningen äger fastigheterna Kvädet 2 och 3, i vilka man upplåter bostadsrättslägenheter. Fastigheterna är geografiskt belägna i område Ättekulla i Helsingborg med adress Bärnstensgatan.

Första inflyttning skedde år 1986. Föreningen har 77 bostadsrättslägenheter med en yta om 6 500 m2.

Bostadslägenheterna är fördelade enligt följande:

2 rum och kök 28 st.
3 rum och kök 26 st.
4 rum och kök 11 st.
5 rum och kök 12 st.

UTFÖRT UNDERHÅLL: 
- Byte av hiss på Bärnstensgatan 36A.

PARKERING:
Föreningen har 51 st garageplatser, 36 st parkeringsplatser med separat kö.
Kostnaden  för garage är ca. 300 k/mån och parkeringsplats ca 75-150 kr/månad. 

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Föreningen har via Brf Eddan och Brf Runan tillgång tillö övernattningslägenhet till en kostnad av ca 100 kr/natt. 
Till medlemmars nyttjande finns 2st tvättstugor. 

AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR: 
Föreningen gör brukliga avgiftshöjningar med ca 1-3%/år. 

Ättekulla

Bo på Ättekulla med grönska och utsikt

Bostadsområdet Ättekulla i södra Helsingborg består av både villor och flerfamiljshus med upp till sex våningar, som byggts på en mindre höjd som ger utsikt mot havet. 

Planerna på att bygga bostäder på Ättekulla togs i slutet av 1950-talet, men pga alla fornlämningar från brons- och järnåldern med bla Ättehögar dröjde det en bit in på 1970- talet innan bygget satte igång.

Här finns också kommunal förskola samt f-9 skola som ligger vackert intill skogen på Ättekulla naturreservat. Naturreservatet erbjuder fina promenad- och motionsmöjligheter samt inhägnad hundrastgård och grillplats. Inbäddat i skogen ligger också en Waldorfförskola. Genom naturreservatet passerar också Landborgspromenaden och Skåneleden.

Närmsta mataffär är Citygross, och inte långt bort ligger både ICA Maxi, Stora Coop och Lidl.

Här bor ni med goda kommunikationer med stadsbuss och bil. Närheten till Ramlösa tågstation och E4/E6 tar er snabbt norrut mot Stockholm, Göteborg och söderut mot Malmö, Köpenhamn. 

56.011972549835, 12.75751946332

2a med sundsutsikt & hiss!

Bärnstensgatan 36A | Helsingborg Helsingborg