Lättskött 1-plansboende centralt i Rydebäck

Frösögatan 70 | Rydebäck Helsingborg

Trevligt radhus om 2 rum och kök i ett plan på solig hörntomt med stor uteplats där markisen kan ge skugga och svalka. Nytt värmesystem nyligen installerat som ger låga driftskostnader. Eget garage i länga ingår. Här bor ni bekvämt utan trappor på lugnt, centralt läge nära Rydebäcks alla bekvämligheter!

Byggnadstyp
Radhus
Antal rum
2
Varav sovrum
1
Boarea
69 Kvm
Tomtarea
209 Kvm
Byggnadsår
1990

Beskrivning
Planlösning

HALL
Välkommen in i hallen med gott om plats för ytterplagg samt t ex en byrå eller garderob om så önskas. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett ekmönstrat laminatgolv, som är genomgående in i kök och sovrum.

TVÄTTSTUGA
På vänster hand finns tvättstugan med våtrumsgolv och målade väggar. I tvättstugan finns tvättmaskin (Bosch -15), torktumlare (Cylinda -14), grovvask, NIBE värmepump och elcentral.

BADRUM
Vägg i vägg med tvättstugan ligger badrummet som har våtrumsmatta på golv och väggar i mjuka toner. Här finns wc, handfat, badrumsskåp med belysning samt dusch.

KLÄDKAMMARE
Intill badrummet ligger en större klädkammare med plastmatta på golvet och ljust målade väggar. Här finns ingång till kallvinden.

KÖK
Så kommer vi vidare till köket med ljusa väggar och vit köksinredning. Bra arbetsytor på träbänkskiva och rostfri diskbänk. Ovan arbetsytorna finns ett vitt kakel. Diskmaskin (BOSCH), hel kyl och frys (Whirlpool), spis med häll (Elektro helios) samt fläkt. Bra med plats för matbord intill det stora fönstret med utsikt över trädgården. Här finns också en altandörr för att nå trädgård och uteplatsen intill huset.

SOVRUM
Sovrummet är rymligt och har en garderob. Väggarna är ljusa och det finns ett fönster med utsikt mot trädgården.

VARDAGSRUM
I vardagsrummet är väggarna ljusa och på golvet ligger en ekparkett som slipades och lackades 2014. Stora fönster samt altandörr till uteplatsen på entrésidan.

Trädgård

Här möts man av en trevlig och lättskött hörntomt inramad av staket och sommargrönska. På entrésidan kommer man in via en grind och här har man stensatt en gång fram till dörren. Höger om stensättningen finns ett större trädäck med delvis tak från huset. Vänster om gången finns en rabatt med sjösten. På entrésidan finns också ett kallförråd på ca 10 kvm.
Trädgårdssidan som man når via kökets altandörr har en mindre gräsmatta och en stensatt uteplats i skydd av huset. Här ramas trädgården in av sommargrönska och staket.

Precis utanför tomten finns en trevlig lekplats på det välskötta området som sköts av samfälligheten. 

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning HELSINGBORG ALHÄLLAN GA:1
GA1

Föreningen ansvarar för garage i länga, de gemensamma grönområdena, VA samt renhållning. Kostnaden till samfälligheten inkluderar skötsel av de allmänna ytorna, garage, VA samt renhållning. 

Rydebäck

Bo havsnära i Rydebäck

Rydebäck ligger vid kusten, cirka 1 mil söder om Helsingborg. Bebyggelsen består till största delen av villor men på senare år har områdets utökats med nya villor, radhus, flerfamiljshus med bostadsrätter och hyresrätter.

Ursprunget till Rydebäck är en gård med tegelbruk som grundades på 1600-talet av den danske kungen Christian IV. Teglet användes till byggmaterial till alla de slott som byggdes i Skåne vid den tiden. Utbyggnaden av samhället startade på 1960-talet och idag är Rydebäck ett av landets största villaområden.

Här finns goda kommunikationer med regionsbuss, med bil via E6/E20 samt med tåg som tar dig norrut mot Helsingborg och Ängelholm och söderut mot Landskrona, Malmö och Köpenhamn. 

I Rydebäck finns förskolor och grundskola f-9 både i privat och kommunal regi.

Rydebäck är ett levande och aktivt samhälle med restauranger/pizzeria, mataffär, vårdcentral, bibliotek, en lokal byggvaruhandel, golfbana med 18 hål, kyrka med aktiviteter för både unga och gamla samt ett nyöppnat gym. Även tandläkare kommer inom kort öppna i Rydebäck.

Här finns också flera idrottsklubbar, bla Rydebäcks IF med handboll och gymnastik, Fortuna FF med fotboll, Rydebäcks byalag samt Rydebäck Museiförening. 

I Rydebäck finns en flera hundra meter lång sandstrand som går ihop med Fortuna strand i söder. Vid Rydebäckstranden finns en 190 meter lång badbrygga med fyra trappor och en handikappramp leder ner i vattnet. Bryggan invigdes sommaren 2011 och kom till på initiativ från invånare i Rydebäck, som också bidragit till bryggan. 

Ovanför stranden finns en stor äng där det är populärt att grilla, spela boll och äta glass från den sommaröppna strandkiosken.  I närheten finns också sommarkrogen Fortuna Strandkrog och året runt kan man äta gott på restaurang Tegel.

Längst med havet går också Skåneleden. Etapp 7 Rydebäck - Helsingborg och etapp 8 Rydebäck - Landskrona passerar här med fantastiska vyer över det skånska landskapet, Öresund och Ven.

55.96640703904, 12.777431051695

Lättskött 1-plansboende centralt i Rydebäck

Frösögatan 70 | Rydebäck Helsingborg