Lugnt och soligt läge på Raus

Bifrostgatan 57 | Helsingborg Helsingborg

Trevligt radhus på lugnt och soligt läge : här bor ni bekvämt på barnvänliga Raus! 3 sovrum, två badrum och separat tvättstuga gör boendet funktionellt och bekvämt. Lättskött trädgård med stort trädäck och två större förråd. Här bor ni bekvämt nära barnomsorg, bra kommunikationer och mataffärer, men utan trafik vid bostaden. Välkommen att titta på ert nya boende!

Byggnadstyp
Radhus
Antal rum
4
Varav sovrum
3
Boarea
106 Kvm
Byggnadsår
1990

Beskrivning
Planlösning

HALL
Välkomna in i hallen med praktiskt gummigolv i svart innanför dörren och möjlighet till avhängning på vänster sida. På höger sida finns en halvvägg med smart, dold förvaring mot köket. Väggarna är gråmålade och längre in övergår golvet i ett ljust laminatgolv som också går vidare in i köket.

BADRUM
På vänster sida finns det första badrummet med kakel och klinker i vitt, beige och grått. Dusch med glasvägg, wc, handfat med skåp under samt spegelskåp med belysning ovan och spotlights i taket. Fönster för ljus och vädring.

TVÄTTSTUGA
Intill badrummet ligger tvättstugan med våtrumsmatta på golvet och målade väggar. Här finns tvättmaskin och torktumlare (båda Samsung), grovvask samt bänkskiva för tvätthantering. Skåp och öppna hyllor till förvaring. I ett högskåp finns värmeväxlaren (fjärrvärme).  

KÖK
På höger hand från hallen ligger köket med skåp och lådor i vitt. 2019 bytte man skåp och luckor på de äldre stommarna. Ovan arbetsytan i laminat med eklook och den rostfria diskbänken sitter ett kakel målat i vitt. Spis med häll och ugn (Elektro Helios), fristående micro, diskmaskin (Elektro Helios) samt hel kyl och frys (båda från Samsung, 2019).Två stora fönster ger ljus och utsikt mot entrésidan. Vid fönstren finns plats till matbord.

FÖRRÅD
På höger sida efter köket finns ett större förråd som sträcker sig in under trappan.

VARDAGSRUM 
Rakt fram från hallen kommer vi till vardagsrummet som är avdelat med en praktisk halvvägg för tv:n och annan teknisk utrustning. Här är förberett för högtalaranläggning.Till vänster har vi soffhörna och till höger en matplats. Ett trevligt rum för familj och vänner. Rummet har ekparkett som las för cirka 5 år sedan och mörkare fondväggar. Ett stort fönster samt två altandörrar i glas ger utsikt över trädgården och känslan av att uteplatsen sitter ihop med vardagsrummet. Utanför finns trädäcket med markis och trädgården i lugnt och soligt läge. 

Så tar vi trappan upp till övre plan.

HALL
Här uppe möts vi av en mindre hall med ljust målade väggar, laminatgolv som är genomgående för våningsplanet, samt ett takfönster och lucka till kallvinden.

SOVRUM
Vi tar höger och kommer till det första sovrummet som har ljust målade väggar och laminatgolv. Ett stort fönster ger utsikt över trädgård och takåsar.

SOVRUM
Vägg i vägg ligger det största sovrummet, även det med laminatgolv och målade väggar. Här är väggarna mjukt turkosblåa. En hel vägg med skjutdörrsgarderober ger bra förvaring. Även här ett stort fönster med utsikt över trädgård och takåsar.

BADRUM
Rakt fram i hallen ligger det andra badrummet med kakel och klinker i grått och vitt som renoverades 2019 via firma. Dusch med glasvägg, handfat med skåp under samt spegelskåp med belysning över, wc samt ett väggfast högskåp i vitt. 

SOVRUM
Det sista sovrummet ligger till vänster från hallen och har även det laminatgolv. Väggarna är målade i mörkgrått. Här finns en dubbelgarderob samt ett stort fönster med utsikt över entrésidan. 

Trädgård

Höger om entrén har man gjort en stilren stensättning med dekorsten. Här finns även en stensatt yta för t ex plats till en bänk eller ett cafébord med stolar. Vid entrésidan finns även ett kallförråd som hör till bostaden. Trädgårdssidan nås via huset eller via den asfalterade promenad- och cykelvägen utanför området. Trädgården är inramad med staket och har en mindre gräsmatta med en stor fjärilsbuske och stort trädäck med kvällssol. Ett förråd finns också i trädgården.

Föreningen

Föreningen registrerades 1979 och byggnaderna uppfördes 1990. Föreningen äger fastigheten Skinfaxe 1 i Helsingborgs kommun. På fastigheten finns 15 byggnader uppförda med 61 lägenheter och 1 lokal. Fastighetens adress är Holmgårdsgatan 2-54 samt Bifrostgatan 1-69.

Det finns 39 kallgarage samt 38 p-platser som kan hyras separat via föreningen.

Raus

Bo på sluttningarna på Raus

På sluttningarna öster om Råå, ungefär sex kilometer från Helsingborgs centrum, ligger Raus med utsikt över Öresund och ön Ven. Raus är uppdelat i Raus södra och Raus vång.

Raus södra består till största delen av radhus och ett något nyare villaområde längst i söder. Väster om detta ligger Raus vång som byggdes under början av 2000-talet. Området består mest av radhus men har också ett antal villor och några punkthus.

På Raus finns en pizzeria och i närliggande området Råå finns frisörer, florist, fastighetsmäklare, klädbutiker och restauranger. Nära finns också stormarknader som Stora Coop och ICA Maxi.

På Raus finns två förskolor och 1-9 skola finns på Råå eller Ättekulla. Kommunikationerna är goda med stadsbuss och i närheten finns Ramlösa tågstation samt E4:an.

En bit söder om Rausvägen ligger den vackra medeltidskyrkan Raus kyrka, intill det vackra naturreservatet Rååns dalgång. Ramlösa stenkärlsfabrik som är en av de sista stenkärlsfabrikerna i norden finns också här.

En kort promenad tar er ner till Råå och Råå vallar där det finns underbara sandstränder och ett härligt sommarliv då många turister söker sig dit.

56.003989199226, 12.756891323898

Lugnt och soligt läge på Raus

Bifrostgatan 57 | Helsingborg Helsingborg