Drömhuset i Rydebäck!

Hemsögatan 3 | Rydebäck Helsingborg

SNART TILL SALU! Välkomna till denna fantastiska familjevilla som erbjuder en perfekt kombination av ytor och stil. Hela villan är smakfullt renoverad och med generösa ytor; fyra sovrum, 2 badrum. Det finns gott om plats för hela familjen att trivas. Här finns även uterum och pool på bästa sydvästläge som ger sol hela dagen. Upplev familjelycka i detta drömhem som har närhet till både natur och kollektiva förbindelser.

Byggnadstyp
Tvåplanshus
Antal rum
5
Varav sovrum
4
Boarea
152 Kvm
Biarea
86 Kvm
Tomtarea
575 Kvm
Byggnadsår
2009

Beskrivning
Planlösning

ENTRÈ
När vi stiger in i hallen får vi en trevlig överblick av hela entréplanet. Vi möts av ett ljust och rymligt utrymme för förvaring samt ett stilrent mörkt klinkergolv med golvvärme som sträcker sig över in i köket och ger en varm inbjudande känsla. Entrén kompletteras av en generös klädkammare under trappan till övre plan. 

BADRUM
Det praktiska badrummet på nedre plan imponerar med klassiska kakel- och klinkerytor samt en smart layout som gör det både funktionellt och estetiskt tilltalande. Färgskalan går i mjuka jordiga toner och här finns en dusch med vikdörrar samt fönster för ljus och vädring. 

GROVENTRÈ/TVÄTTSTUGA
Den intilliggande tvättstugan är en praktisk dröm med moderna bekvämligheter och gott om förvaringsutrymme. Den är dessutom strategiskt placerad för enkel åtkomst och smidig hantering av hushållsbestyren. Groventrén nås med lätthet från både garaget och uppfarten. Tvättavdelningen består av tvättmaskin, torktumlare (båda från Electrolux 09´) och handfat. 

KÖK
Vi välkomnas in i det trivsamma köket som vid en renovering 21´ fick en trivsam bistrokänsla. Varje detalj är noga utvald för att skapa en modern och inbjudande atmosfär.
Släta, gråa luckor från Epoq ger köket en stilren och tidlös estetik, medan avsaknaden av överskåp skapar en känsla av rymd och öppenhet. Bänkskivan i grå betong är både robust och elegant, och skapar en vacker kontrast till det mjuka färgspelet i rummet. Köket är utrustat med påkostade vitvaror som uppfyller både funktionalitet och design; kyl/frys (Samsung 21´), diskmaskin (Bosch 21´), induktionshäll (Bosch 21´), fläkt (Smeg 21´), kombinationsugn samt varmluftsugn (Bosch 21´) och vinkyl (Temptec 18´)

Köket har öppnats upp mot både hallen och vardagsrummet, vilket skapar ett naturlig flöde mellan rummen och möjliggör för enkel social samvaro. En köksö står i centrum för detta, där vänner och familj kan samlas för att laga mat tillsammans eller bara umgås över ett glas vin.

Altandörren tar oss ut till uteplatsen i öster som bjuder in till morgonkaffe i solen.

VARDAGSRUM
Från köket är det delvis öppet mot vardagsrummet som är den naturliga samlingsplatsen i huset. Golvytan ett nytt sömlöst betonggolv 2020 vilket förhöjer känslan i huset. Här njuter ni av värmen från kaminen både från soffgruppen och matsalsbordet med plats för många. 

UTERUM
Tidigt på våren flyttar middagarna ut i uterummet och här sitter ni och njuter till långt in på hösten. Ett underbart uterum med mjuk trall och skjutdörrar på alla sidor. Vi får en trevlig överblick över poolområdet och stora delar av trädgården. 
Ett rum att trivas i. 

ÖVRE PLAN
På övre plan finner ni ett smart utnyttjande av yta, med fyra välplanerade sovrum och inte en centimeter förlorad. Varje sovrum erbjuder komfort och stil samt tillgång till antingen en balkong eller terrass för avkoppling under öppen himmel.

MASTER BEDROOM
En härlig heltäckningsmatta ger sovrummet en ombonad känsla. Här har man valt att uppföra en innervägg för att få mer förvaring genom en klädkammare. En egen balkong ger en extra touch av lyx. Sovrummet kan även med fördel fungera som ett extra allrum om man så önskar. 

BADRUM
Även detta våningsplan har ett generöst badrum där vitt möter grått för en tidlös och stilren atmosfär. I badrummet finner ni ett handfat, en rymlig dusch med vikdörrar, vilket gör den både praktisk och estetisk. Här finns möjligheten till att ha ett avkopplande badkar. Även här finns golvvärme. 

SOVRUM
De övriga tre sovrummen har alla en lugnande grå heltäckningsmatta som ger en känsla av mjukhet och komfort under fötterna.
I det första sovrummet finns gott om förvaring genom flertalet garderober. De andra två sovrummen erbjuder en extra bonus med egen utgång till en balkong som badar i solsken, en motordriven markis kan ge hela ytan skyddande skugga. Alla sovrummen har en generös yta och kan med lätthet möbleras med sängmöbler eller som hemmakontor. 

UTEMILJÖ
Välkomna in på tomten som är den största i området och är den tomt som blev först vald vid byggstarten pga sitt sydväst-läge.

Trädgården har under åren växt fram till en arkitektonisk skapelse, noggrant designad för att maximera njutningen och bekvämligheten på hela tomtens yta.
Ni möts av flera sittplatser strategiskt placerade runt den insynsskyddade trädgården, vilket gör det möjligt att följa solens väg under hela dagen. Oavsett tidpunkt finns det alltid en plats där du kan koppla av och njuta av de soliga stunderna.

En pool med tillhörande pooltak bjuder in till uppfriskande dopp och avkopplande stunder. Detta är en fröjd för hela familjen. När badgästerna är färdigbadade så tar de med lätthet en dusch antingen utomhus eller i poolhuset som utöver badrum rymmer teknik-och omklädningsrum.
Pergolan och uterummet erbjuder skugga och skydd från solen när det behövs, samtidigt som de skapar en mysig och avslappnad atmosfär för social samvaro.

På tomten finns även ett rymligt garage med tillhörande förråd och en uppfart som rymmer flera bilar, vilket ger gott om plats för både fordon och förvaring.

Detta hus har allt att erbjuda och lite till och med närheten till fotbollsplaner, skolor och strand blir detta hus den perfekta platsen för familjer att skapa långvariga minnen i ett tryggt och barnvänligt område. Varmt välkomna till Rydebäck!

Renoveringar

2009 Nyproduktion av villan
2009 Garage och förråd 
2009 Kamin
2010 Trädäck
2010 Friggebod
2016 Uterum
2016 Trädäck
2018 Pool
2018 Trädäck runt pool
2018 Poolhus
2020 Betonggolv vardagsrum
2021 Nytt kök Epoq, nya vitvaror
2021 Målning alla innerväggar
2021 Utvändig spiraltrappa
2021 Alla fönster/dörrar målade
2021 Utvändigt trä målat
2022 Pergola
2023 Energideklaration

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning HELSINGBORG NORRHOLMEN GA:1
GA1 Samfälligheten avser ansvar för en mindre gräsyta/markyta i anslutning till gatan och bebyggelsen. Ingen avgift betalas till samfälligheten. Skötsel av ytan delas upp och alla får ansvar att sköta den en kortare period varje år, tre veckor totalt.

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 881 000 kr
Mark, totalt värde: 1 015 000 kr ().
Summavärde: 3 896 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 2009
Värdeår: 2009

Rydebäck

Bo havsnära i Rydebäck

Rydebäck ligger vid kusten, cirka 1 mil söder om Helsingborg. Bebyggelsen består till största delen av villor men på senare år har områdets utökats med nya villor, radhus, flerfamiljshus med bostadsrätter och hyresrätter.

Ursprunget till Rydebäck är en gård med tegelbruk som grundades på 1600-talet av den danske kungen Christian IV. Teglet användes till byggmaterial till alla de slott som byggdes i Skåne vid den tiden. Utbyggnaden av samhället startade på 1960-talet och idag är Rydebäck ett av landets största villaområden.

Här finns goda kommunikationer med regionsbuss, med bil via E6/E20 samt med tåg som tar dig norrut mot Helsingborg och Ängelholm och söderut mot Landskrona, Malmö och Köpenhamn. 

I Rydebäck finns förskolor och grundskola f-9 både i privat och kommunal regi.

Rydebäck är ett levande och aktivt samhälle med restauranger/pizzeria, mataffär, vårdcentral, bibliotek, en lokal byggvaruhandel, golfbana med 18 hål, kyrka med aktiviteter för både unga och gamla. 

Här finns också flera idrottsklubbar, bla Rydebäcks IF med handboll och gymnastik, Fortuna FF med fotboll, Rydebäcks byalag samt Rydebäck Museiförening. Golfklubben Rya Golfklubb ligger precis intill Rydebäck så här har den golfintresserade ett gyllene läge med härlig golf nära havet. 

I Rydebäck finns en flera hundra meter lång sandstrand som går ihop med Fortuna strand i söder. Vid Rydebäckstranden finns en 190 meter lång badbrygga med fyra trappor och en handikappramp leder ner i vattnet. Bryggan invigdes sommaren 2011 och kom till på initiativ från invånare i Rydebäck, som också bidragit till bryggan. 

Ovanför stranden finns en stor äng där det är populärt att grilla, spela boll och äta glass från den sommaröppna strandkiosken.  I närheten finns också sommarkrogen Fortuna Strandkrog och året runt kan man äta gott på restaurang Tegel.

Längst med havet går också Skåneleden. Etapp 7 Rydebäck - Helsingborg och etapp 8 Rydebäck - Landskrona passerar här med fantastiska vyer över det skånska landskapet, Öresund och Ven.

55.968028157197, 12.780110439951

Drömhuset i Rydebäck!

Hemsögatan 3 | Rydebäck Helsingborg